Industrija Mesa ::: Petković :::

Kompanija - Istorijat kompanije

1987
Osnivanje
Osnovana kompanija Petković

Proizvodno prometno preduzeće Petković osnovano je u januaru 1987. godine u Paraćinu kao kruna pola veka duge porodične tradicije prodaje mleka i dobro utovljene stoke klaničnoj industriji kao i sopstvene proizvodnje stočne hrane.

1993
Otvaranje butika mesa Petkovic
Otvaranje butika mesa Petković

Stoka je prodavana klanicama sve do 1993. godine kada je otvorena samoposluga Butik mesa Petković putem koje je preduzeće otpočelo uspešnu maloprodaju dok su klanje i prerada ostalih kategorija mesa i dalje bili povereni poznatim pirotskim klanicama.

1995
Otvaranje savremene klanice
Otvaranje savremene klanice

Januara 1995. godine kompanija otvara savremenu klanicu u kojoj se obrađuju sve vrste mesa. Ovaj veliki pomak označio je promenu u pristupu i načinu poslovanja. Od tog trenutka fokusiramo se na pronalaženje i kupovinu najkvalitetnijih grla krupne i sitne stoke odgajane na najpoznatijim i najuspešnijim farmama naše zemlje.

2000
Novi pogon za preradu mesa
Otvoren novi pogon za preradu mesa

Godinu 2000. smatramo godinom najvećeg poslovnog uspeha ovog preduzeća. Nakon velikog truda i ulaganja otvoren je novi pogon za preradu mesa kapaciteta od 5 do 7 tona prozvoda u jednoj smeni koji raspolaže minusnim komorama za održavanje i zamrzavanje zapremine oko 500 kubnih metara.

2017
3 decenije postojanja
Kvalitetom do istrajnosti

Godine 2017. proslavljamo tri decenije postojanja naše kompanije koja je kvalitetom i domaćinskim poslovanjem uspela da ostane lider u industriji mesa.