Istorijat kompanije

Proizvodno prometno preduzeće Petković osnovano je 1991. godine u Paraćinu kao kruna pola veka duge porodične tradicije prodaje mleka i dobro utovljene stoke klaničnoj industriji kao i sopstvene proizvodnje stočne hrane. Stoka je prodavana klanicama sve do 1993. godine kada je otvorena samoposluga Butik mesa Petković putem koje je preduzeće otpočelo uspešnu maloprodaju dok su klanje i prerada ostalih kategorija mesa i dalje bili povereni poznatim pirotskim klanicama.

Januara 1995. godine kompanija otvara savremenu klanicu u kojoj se obrađuju sve vrste mesa. Ovaj veliki pomak označio je promenu u pristupu i načinu poslovanja. Od tog trenutka fokusiramo se na pronalaženje i kupovinu najkvalitetnijih grla krupne i sitne stoke odgajane na najpoznatijim i najuspešnijim farmama naše zemlje.

Godinu 2000. smatramo godinom najvećeg poslovnog uspeha ovog preduzeća. Nakon velikog truda i ulaganja otvoren je novi pogon za preradu mesa kapaciteta od 5 do 7 tona prozvoda u jednoj smeni koji raspolaže minusnim komorama za održavanje i zamrzavanje zapremine oko 500 kubnih metara.

 

 
Industrija mesa Petković
Tome Živanovića bb
35250 Paraćin
+381 (0)35 815 00 80